| Autor |
Wiadomość |
piotrhebel
|
Wysłany: 18.12.2008 22:41 Temat postu: labrador |
|
witam...ja cały czas zastanawiam się nad kupnem labradora,mam dwoje dzieci i szukam takiej rasy która "nadaje"się do bycia z dziećmi...sporo czytam na temat tej rasy i rozważam wszystkie wady i zalety...może ktoś mi pomoże :  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
 |
olinka
|
Wysłany: 19.12.2008 07:37 Temat postu: |
|
Jeśli tylko masz trochę czasu na psa, to nie ma się nad czym zastanawiać. Labrador to doskonały pies rodzinny.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrhebel
|
Wysłany: 19.12.2008 12:51 Temat postu: |
|
tutaj miała się znaleźć odpowiedź ale umieściłam ja w nowym temacie...sorki ale dopiero się wprawiam.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrhebel
|
Wysłany: 19.12.2008 12:51 Temat postu: |
|
dziękuję za odpowiedź...mam czas dla psa,no i mam sporą działkę żeby mógł sobie pobiegać tylko że nie wiem skąd najlepiej kupić labradora...szukałam na allegro ale nie wiem czy to faktycznie są labradory czy wyrośnie z nich coś innego....a tak pozatym to jestem zarejestrowana na imię mojego męża bo mojego imienia nie chciało przyjąć...jestem Monika |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hania
|
Wysłany: 20.12.2008 00:19 Temat postu: |
|
Witam,
Na allegro zdarzają się uczciwi hodowcy, ale częściej są to tzw. handlarze i produdenci psów, więc trzeba zachować dużą ostrożność. Informacji o szczeniętach najlepiej szukać w Ogłoszeniach lub bezpośrednio na stronach hodowli - baza hodowli Labradorów
Zawsze zwróć uwagę na kilka podstawowych rzeczy:
- Czy szczenięta są rodowodowe? - czyli posiadają metrykę uprawniającą do wystawienia rodowodu (Nieuczciwi hodowcy są w stanie wymyśleć najróżniejsze historie. Nie wierz w żadną, jeśli nie ma metryki to coś jest nie tak!),
- Czy posiadają książeczkę zdrowia? - z wpisanymi szczepieniami i odrobaczaniem,
- Czy rodzice szczeniąt są przebadani w kierunku dysplazji i jakie posiadają wyniki? - jest to choroba dziedziczna, dysplazja biodrowa, dysplazja łokciowa
- W jakich warunkach przebywają szczeniaki? - odwiedź szczenięta w hodowli, porozmawiaj z hodowcą, obejrzyj matkę szczeniąt i jej zachowania.
Warto poświęcić trochę czasu, by mieć zdrowego, pięknego, radosnego psa. Przed ostatecznym wyborem hodowli możesz się doradzić np tu na forum. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrhebel
|
Wysłany: 20.12.2008 13:08 Temat postu: |
|
a orientuje się może ktoś gdzie jest jakieś schronisko dla psów w okolicy Redy i Wejherowa? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anka.pl
|
Wysłany: 27.12.2008 12:55 Temat postu: lablador |
|
Ja wiem że schronisko jest na Witominie...Ale to w Gdyni .
Chcesz psa z schroniska ? To też byłby dobry wybór.W końcu tyle psów tam tęskni...Czy uda się tam znaleść rasowca ? Na pewno lecz labladorka bez panów w schroniskach są ,, 0 , 4 " Moim zdaniem dla was lepszy byłby golden |
|
| Powrót do góry |
|
 |
taamara123
|
Wysłany: 01.01.2009 18:00 Temat postu: Re: lablador |
|
Witam serdecznie jestem nowym użytkownikiem forum.
Ania nie wiem czemu tak bardzo uparłaś się na goldena ja mam i goldena i labka. I musze tu wtrącić swoje 5 groszy Goldeny są wspaniałymi psami są kochane ,sympatyczne itp. jednak potrafią pokazać i ząbki chociaż ich nie używają i tu bym chciała zaznaczyć ,że nie mówie tylko o swojej goldence
Ja mając i labka i goldena powiem tylko ,że labrador jest naj jeżeli chodzi o psa rodzinnego jest cierpliwy, opiekuńczy, łatwo się uczy.
Dlatego ja stawiam na Labka ++++
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anka.pl
|
Wysłany: 02.01.2009 18:13 Temat postu: golden |
|
Po prostu labki mają ociężały i powłóczysty chód - tak zauważyłam
goldki są lepsze |