Labrador, Golden, Nova Scotia
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
reproduktor

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Retriever Serwis Strona Główna -> Dla właścicieli i hodowców
Autor Wiadomość
ceadis

PostWysłany: 21.07.2009 01:26    Temat postu: reproduktor Odpowiedz z cytatem

Witam,
nie wiedziałam w którym miejscu zamieścić moje pytanie, mam nadzieje ze dobrze trafiłam.
Otóż ciekawi mnie do jakiego wieku labradory mogą być reproduktorami. Kiedy jest ten najlepszy okres płodności psa, a kiedy powstaje zagrozenie że miot może posiadac wady. A także jak to jest z sukami.
Dotychczas nigdzie w internecie nie spotkałam się z takimi informacjami, a jest to dla mnie ważne.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Powrót do góry

domi_970

PostWysłany: 27.07.2009 11:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrze trafiłeś Very Happy
Niestety nie wiem od kiedy reprodyktor jest dopuszczany do krycia Crying or Very sad lecz wiem że im młotszy tym lepiej a i pies nie może mnieć poniżej 1 roku.
Im mniejszy miot tym lepiej bo gdy jest dużo szczeniąt suka jest coraz słapsza i trzeba sprawdzić przed kryciem czy pies jest wolny od dyspazji stawów biodrowych i łokciowych Exclamation Exclamation Exclamation
Powrót do góry
Paula3

PostWysłany: 17.04.2010 11:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pies musi mieć skończone 18 miesięcy i uzyskać co najmniej 3 oceny doskonałe (a suka 2 doskonałe i 1 bardzo dobrą) na wystawach. Trzeba też zrobić badania pod kątem dysplazji i innych chorób dziedzicznych oraz upewnić się że pies jest zrównoważony.
Później zostają formalności w ZKwP.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Retriever Serwis Strona Główna -> Dla właścicieli i hodowców Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Klimatyzatory pozycjonowanie projektowanie wnętrz łódź apartamenty w sopocie Regaty żeglarskie mundial 2010 rpa
kredyt konsolidacyjny, kredyt gotówkowy, kredyt bankowy -- odzież robocza, fartuchy, odzież ochronna